Do téhle skupiny už asi nikdy patřit nebudu. Na koupání je pro mě někdy i 25 stupňů málo a při pohledu na odvážlivce, kteří se v zimě noří do vody, jejíž teplota se blíží bodu mrazu, se mi mimoděk spustí rýma z nosu.

Lidé, kteří podobnou vůlí a dispozicemi vládnou a naplňují tak aspoň z poloviny Tyršovo skautské heslo, mají můj obdiv.
Do jednoho rybníčku pod Hvězdou se v těchto dnech vydávají desítky milovníků mrazivé vody a přes odpor některých sousedů, kteří by raději celou plochu nechali zamrznout, aby mohli svým dětem nazout brusle, udržují část rybníka bez ledu pro své několikaminutové ponory.

Naštěstí je hned vedle rybníček další, kde se dnes už bruslit začalo.

Otužilci jsou evidentně lidé systematičtí, u svého vstupu do vody mají na stromě připevněnu schránku, jejíž obsah by mohl skrývat leccos.

Člověka by třeba napadla lahev rumu na zahřátí, při představě, že po několikaminutovém pobytu v ledové vodě do sebe leje mražený rum, ale asi každého podobná myšlenka přejde.
Ve skutečnosti se ve schránce skrývá jen diář, kam poctivci zapisují kromě svých jmen nebo přezdívek také čas nebo délku trvání ponoru, občas přidají i venkovní teplotu. U diáře pak už jen dvě propisky a pak přece jen balíček první pomoci, nejde ovšem o alkohol, v době, kdy jsem do schránky nahlédl já, to bylo balení čokoládových koleček. .-)